2013. június 10., hétfő

Már fél éves!

Szörnyű, de tényleg...félév csak úgy huss és a kicsi nyekergő csomag helyett lett egy ügyes, okos, huncut óriás gyerekem.

Megpróbálkozom az összefoglalóval, bár ma éjszaka éppen óránként kelt és gondolom, hogy kb. 5 percen belül felébred, úgyhogy nem nagyon fog összejönni. 

Súly: 9680 gramm 

Centi:

Evések száma: Nagyjából 4 óránként napközben, éjszaka ahogy igényli a drága. Reggel tejci, dél körül rendes nagyfiús táplálék plussz tejci, délután tejci,  szilárd étel + tejci, de az nem mindig, 8 körül tejci...Most már elfogyasztja az almát, krumplit, sárgarépát és a meggyet.

Alvás: Inkább hagyjuk.. Beletörődtem, hogy ő nem az a gyerek, akit leteszünk 8-kor és 8-ig alszik, hiába.. ebben rám ütött. Napközben úgy vettem észre, hogy egy pár napja  kevesebbet alszik, már nem igényli annyira, hogy 2 óránként szunyáljon, viszont ennek örömére éjszaka sem alszik. Illetve alszik, csak felsír, be kell menni megsimizni, vagy cici és változó, hogy ezt milyen időközönként igényli. Én már nem találgatok mi lehet az oka, azt szokták rávágni az okosok, hogy nem elég neki a táplálék amit magához vesz a gyermek, na ezt az ő esetében mondjuk kétlem, amikor megtömtem akkor sem aludt.

Mozgás: Most olyan látványos fejlődés nem történt, a kezeit még mindig sokszor hátra teszik, de már talán egy kicsit jobb, viszont egészen el tud mászkálni a játszószőnyegről, illetve megfordul a tengelye körül és hason fekve húzza fel a lábait és emeli a popóját, ebből lesz ugye majd egyszer a mászás. A Dévényes tornáztató nénihez most a héten még megyünk, utána kihagyunk 2 hetet, mert leköltözünk a Balcsira kicsit. Azt mondta határeset, kicsit a háta gyengébb, de egyébként ügyes úgy általánosságban. Valamiben nem, de azt most nem részletezném, szóval kaptunk egy kis haladékot, hogy történik-e előrelépés az elkövetkező 2 hétben.

Egyébként meg csak áradozni tudok természetesen, hogy mennyire aranyos és mennyire szeretem, de az már úgyis rettentő unalmas lehet. :) Alapvetően nagyon jókedvű, rengeteget vigyorog, nevetgél, aminek örülök, mert ugye az lett az életcélom, hogy őt boldoggá tegyem. :D 
Bár múlt héten kezdett el hiányozni, hogy valami mást is csináljak a gyerekezésen kívül, de mondjuk szigorúan napi 3 órában. Sokat gondolok a jövőre mit hogy kéne, hogy lehet összeegyeztetni a karriert a gyerekneveléssel, de ezt még én sem tudom egyelőre.
Hétvégén hónapok óta először mentem el este kicsit kikapcsolni és az mondjuk nagyon jól esett, már nagyon kellett. Zé is nagyon ügyes volt, amikor felkelt Dani pikk-pakk vissza tudta altatni, úgyhogy most már többször engedem el magam majd kimenőre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése