2019. január 4., péntek

BUÉK 2019


Nem szoktam újévi fogadalmakat tenni azt hiszem, de most annyi minden kavarog a fejemben és olyan sok változás előtt állunk ismét, hogy most leírom mi az amiben változni szeretnék a családi harmónia megteremtése érdekében.

Úgy gondolom, hogy eddig is figyeltünk arra, hogy a gyerekekkel minél több időt töltsünk a szabadban és sokat kiránduljunk, utazzunk, ez ebben az évben is célom, bár lehet most egy kicsit nehézkesebb lesz, mert én már egyre nagyobb vagyok és tavasszal megszületik a legifjabb herceg. Még februárban reményeim szerint eljutunk egy rövidebb síelésre Donovalyba, augusztusban pedig lefoglalt nyaralásunk van Horvátországba. Egyelőre hiszem és bízok benne, hogy nem fog problémát okozni az utazás, a tesónak szerintem mindegy, hogy hol leszünk egy hétig, csak legyek ott és legyen elég tejecske. :D Szerintem a családunkat igazából az tölti fel ha ki tudunk zökkenni tényleg a hétköznapokból, világot látunk, együtt vagyunk. A téli szünet egy részét Visegrádon töltöttük a másikat pedig a Balatonon és nagyon jól sikerült. Nem voltak viták, viszonylag nyugodt tudott maradni mindenki és még Janka kutyánkat is vittük magunkkal mindnehova.

Megpróbálok sokkal jobban tervezni mindenféle téren. Kezdve a legalapabb dolgokkal, mint az, hogy inkább havi 2-3x csinálok egy nagyobb bevásárlást online, mint hogy napi szinten boltokba kelljen mászkálni, mert egyrészt a gyerekekkel rettentő idegtépő tud lenni és amikor beesek a boltba az óvoda mellett csak ad-hoc összekapkodom a dolgokat ami minőségben sem a legmegfelelőbb.
A mosást-vasalást hétvégente előre megcsinálom, hogy ne hétköznap hajnalban kelljen még a családnak indulás előtt pl. vasalnia, mert abból mindig kapkodás lesz és ideges lesz mindenki. A környezetemben igyekszem az egyszerűségre törekedni, a felesleges dolgokat kiszelektálni, a gyerekek játékai közül elrakni azokat amiket jelenleg nem használnak és lehetőleg a természetes anyagokból készült játékokat részesíteni előnyben.
A gyerekeket is megtanítani arra, hogy maguk után lehetőleg pakoljanak el, erre már Dani fogékony, Ábellel vannak egyelőre nagy harcaink ezen a téren, de bízom benne, hogy idővel majd ő is nagyobb hajlandóságot mutat.
A TV nézést jó lenne minimalizálni és otthon is minél többet játszani közösen, nagyon zavar jelenleg, hogy hazaérünk az oviból Ábel azonnal bekapcsolja a Tv-t és mindig veszekedés van belőle, hogy most már hagyja abba. Danit szerencsére ne köti le annyira, jó lenne azt elérni, hogy csak este fürdés előtt, vagy után nézzenek egy kis mesét, bár ez lesz szerintem a legnehezebb, pláne a tesó megszületése után.


Szeretnék többet főzni, lehetőleg minél egészségesebb ételeket sok zöldséggel és gyümölccsel. Egyébként ez eddig is működött, szerencsére mindkét gyerek nagy zöldség/gyümölcs fogyasztó, az oviban Ábel szülői értekezletén azt mondták, hogy maga elé veszi a gyümölcsös tálat és egész nap falatozgat belőle, aminek én nagyon örülök.
Ami számomra a legnehezebb lesz, hogy a pénzügyeinkben is próbálok sokkal tudatosabb lenni a megtakarításainkat esetleg bővíteni azzal, hogy félrerakni a váratlan helyzetekre és az előttünk álló utazásokra is.
Z-vel próbálom a kapcsolatunkat kicsit elmélyíteni, tudatosabban figyelni egymásra, kevesebbet morogni, az intimitásra különösen odafigyelni és talán mindenekelőtt ez a legfontosabb, hogy a kettesben töltött minőségi időre is maradjon energia.

A baba születése után szeretnék fokozatosan újra visszatérni a futáshoz, de addig is amíg a gyerekeket heti egyszer úszni viszem én sem a medence szélén szeretnék ücsörögni, illetve legalább kéthetente egyszer jó lenn eljutni jógázni. Talán egy régi álmomat is meg tudom valósítani azzal, hogy elkezdek egy kicsit komolyabban foglalkozni a fotózással, mert a Jézuska meghozta a hőn áhított fotómasinámat.

Legfőképpen természetesen azt szeretném, hogy mindenki egészséges maradjon és a tesóval is minden rendben legyen. J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése